加住小学校6年生との交流の様子①

2024年03月16日 10時48分

加住小学校6年生と創大生が英語教育を通して国際交流を行いました!

加住小学校6年生との交流の様子②
     令和5年12月21日(木)加住小学校6年生の児童28名と引率教員2名が本学を訪問し、SPACeのワールドランゲージセンターにて本学学生による英語活動の授業と国際交流をしました。
     国際交流ではバングラデシュ、ネパール、ブラジル、韓国、トルクメニスタン、ウズベキスタン、イタリア、スロバキアと留学経験のある日本人の本学生と活動を通して積極的に英語でコミュニケーションをとっていました。
     これは教育学部の「英語特講(ダニエル ササキ准教授)」の授業の一環として毎年行われているイベントで、同科目の受講者は毎月1回加住小学校での英語活動の支援を行っています。毎年12月に行われるこの取り組みは、児童、及び加住小関係者に大変喜ばれており、加住小学校の学校行事としても定着しつつあります。
    Staff Feedback
    以下、学生からのコメントを紹介します。
    ■ENGLISH
    The recent visit of Kasumi Elementary School to Soka University, as part of the international exchange event, was a genuinely enjoyable experience. We had the opportunity to interact with energetic and eager-to-learn kids, and despite the limited time, every minute was a blast. The elementary school children exhibited boundless energy, enthusiasm for learning, and a playful demeanor, creating a conducive atmosphere for interaction. This encounter provided us, the volunteers, with a sneak peek into the thought processes and learning styles of Japanese students. Such experiences are particularly helpful, especially for TESOL students aiming to pursue a career in education. A big thanks to Soka University, Professor Daniel Sasaki, and Kasumi Elementary School for organizing and facilitating this enriching opportunity! (Shaidul, Bangladesh, Graduate Student)

■JAPANESE
    創価大学を訪れた加住小学校の国際交流イベントは、本当に楽しい経験だった。エネルギッシュで学ぶことに熱心な子どもたちと交流する機会があり、限られた時間にもかかわらず、一分一秒がとても楽しかった。小学生たちは無限のエネルギーと学習への熱意を示し、遊び心にあふれた態度で、交流しやすい雰囲気を作り出していた。この出会いは、私たちスタッフにとって、日本の生徒たちの思考プロセスや学習スタイルを見る機会となった。このような経験は、特に教育界でのキャリアを目指すTESOLの学生にとって貴重だった。このような充実した機会を企画・運営してくださった創価大学、ダニエル・ササキ教授、加住小学校に心から感謝します!
    (Shaidul, バングラデシュ出身、院生)

交流会に参加した生徒・学生の集合写真
    ページ公開日:2024年03月16日 10時48分